Imprejurimi

lacul Petrimanu

 

Lacul Petrimanu
Lacul Petrimanu se afla in Muntii Latoritei, intre Muntele Pristosul si Muntele Petrimanu si se poate ajunge dinspre Ciungetu urmand Cheile Latoritei.
Este un lac de acumulare artificial, realizat in 1977, situat la 1130 m altitudine si are o suprafata de 17 hectare cu o adancime de 48 de metri. Lacul se termina in barajul Petrimanu. Transportul apei catre lacul Vidra (1300m) se face prin pomparea (ridicarea) apei printr-o galerie subterana in Muntii Latoritei. Lacul Petrimanu este bogat in peste (pastrav indigen sau curcubeu).
In amonte se afla lacul Galbenu, tot un lac de acumulare care de asemenea alimenteaza Lacul Vidra. Acesta se afla la 1304m altitudine, si are o suprafata de 17 ha.

 

lacul Vidra

 

Lacul Vidra
Lacul Vidra este un lac de acumulare. Lac antropic fondat in 1972 are o suprafata 940 ha si o lungime 9 km. Lacul este inconjurat de paduri de molid si este la o altitudine de 1289 m, fiind lacul construit la cea mai mare altitudine din Romania.
Barajul Vidra este amplasat pe raul Lotru, in cheile Vidra, la 30 km amonte de statiunea Voineasa. Reprezinta principala amenajare din cadrul schemei de amenajare a raului Lotru.

 

Peisaj de iarna

 

Obarsia Lotrului
Obarsia Lotrului are o suprafata de 3 ha si este la o altitudine de peste 1400 m, popas de trecere intre judetele Valcea si Hunedoara.
In decembrie 2012 s-a deschis partia de schi de la Vidra – Obarsia Lotrului, cu o lungime de aproximativ cinci kilometri.
Mai multe informatii: https://www.facebook.com/partie.ski.vidra.transalpina